Friday, April 16, 2010





Tadi masa lunch kluar ke Bandar nak bayar bil api. Selalu bayar guna Cimbcliks, tapi balance tak banyak dan bil ni untuk 2 bulan dah. Masa panas kan enjin dan buang sampah sarap dalam kereta K.Azi pun time tu tengah gi ngubah keta untuk masuk ke parking berbumbung. Dalam pada dia tengah bergerak tu, dengar la bunyi "Miau...Miau..Miau". Memang pagi tadi dia dah bagitau bunyi anak kucing dari kereta dia, tapi bila berhenti dan cari2 takde la pulak. Bayang kan dari dari rumah ke opis dalam 5-6 kilo, lepas tu dari 8.30 pagi  ke 1.10 tghri si anak kucing nie masih duduk kat enjin tu..Aku takut nak tgk, iye la..cedera ke, kaki patah ke...hapa ke..lagipun aku memang takut kat kucing kan...aku tgk depa dari dalam keta aje. K.Azi panggil Abg. Jai suh tgkkan. Bila depa tengok memang ada dan dia duduk diam aje kat situ. Abang Jai usaha nak capai anak kucing dan akhir nya dapat bawak dia kluar dari situ. Terus bagi kat Zul dan lepas lunch dengar kata M.Cik dah bawak balik umah dia..shian kucing tu..

1 comment:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete